Inslaapproblemen: 11 Oplossingen voor moeilijk inslapen

Inslaapproblemen oplossingenMoeilijk inslapen is een veelgehoord slaapprobleem, zo zijn er in Nederland meer dan een miljoen mensen die last hebben van inslaapproblemen.

Toch zijn inslaapproblemen niet onoverkomelijk en kun je hier zeker iets aan doen.

Er zijn zelfs veel oplossingen die je eenvoudig thuis uit kunt proberen en waarvoor je de deur niet uit hoeft.

Inhoud

OPLOSSINGEN VOOR INSLAAPPROBLEMEN

In dit artikel ga ik 11 oplossingen en slaaptips met je doornemen waarmee je makkelijker kunt inslapen en sneller in slaap valt.

Want ik weet hoe vervelend het is als je uren in bed ligt te woelen en simpelweg de slaap niet kunt vatten.

Volg de onderstaande 11 oplossingen voor inslaapproblemen en ik weet zeker dat jij sneller in slaap zult vallen.

#1: ZORG VOOR EEN KOELE SLAAPKAMER

Nest thermostaatIn een koele slaapkamer kun je makkelijker in slaap vallen en zul je ook langer door kunnen slapen.

Het is namelijk bewezen dat je lichaamstemperatuur tijdens de nacht zijn laagste punt zal bereiken en dat je hierdoor eenvoudiger kunt inslapen.

De ideale slaapkamertemperatuur ligt tussen 15 en 19 graden en hoewel dit misschien koud klinkt zul je merken dat je helemaal in je dekens zult kruipen en dat dit je slaap zal bevorderen.

Maak je slaapkamer daarentegen ook weer niet tè koud, dus zet de airco bijvoorbeeld niet op 12 à 13 graden om verdere slaapproblemen en onderkoeling te voorkomen.

#2: STOP MET PIEKEREN

Inslaapproblemen worden vaak veroorzaakt doordat je in bed maar blijft piekeren en malen in je hoofd.

Dus als jij aan jezelf merkt dat je al uren ligt te piekeren over alle grote levensproblemen die jou op dat moment dwarszitten probeer deze dan uit te schakelen.

Dit is natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan, maar ik wil je aanraden om gewoon hardop uit te spreken tegen je gedachten dat je hoofd nu stil moet zijn en dat je wilt slapen.

Het klinkt misschien absurd, maar voor veel mensen die moeilijk inslapen werkt het echt om hardop tegen je gedachten te zeggen dat het nu genoeg is en dat je moet slapen.

Er is bovendien geen enkel probleem die je midden in de nacht kunt oplossen dus het heeft ook totaal geen enkele zin.

#3: DRAAG SOKKEN IN BED

Draag sokken in bedHet dragen van sokken in bed kan je helpen om sneller te kunnen inslapen en je slaapkwaliteit te verbeteren.

Er zijn namelijk maar weinig zaken in het leven vervelender dan het hebben van koude voeten in bed.

Slapen met sokken aan stimuleert niet alleen je bloedsomloop, maar geeft ook een seintje aan je hersenen dat het tijd is om te gaan slapen.

#4: LEZEN VOOR HET SLAPEN

Als je moeilijk kunt inslapen kan het erg goed helpen om kort te gaan lezen in bed om je slaap op gang te helpen.

Volgens velen is lezen te vergelijken met het drinken van een glas warme melk voor het slapen wat ontspanning betreft.

Het is waarschijnlijk verstandig om voor een saai boek te kiezen, of een boek over een onderwerp wat je totaal niet interesseert om nog beter te kunnen inslapen.

#5: SCHAKEL JE SMARTPHONE UIT

Smartphone in bedHet hebben van je smartphone, tablet of laptop op je nachtkastje is één van de grootste slaapkillers die er zijn, daarom is het het beste om deze uit je slaapkamer te verbannen.

Kun jij echt niet slapen zonder je telefoon aan je zij? Schakel deze dan uit of zet deze bijvoorbeeld in vliegtuigmodus.

Op deze manier kom je ook niet in de verleiding om willekeurige zaken te gaan “googelen” die in je gedachten voorbij komen.

Deze zaken kunnen prima wachten tot de volgende morgen als het überhaupt al de moeite waard is om je telefoon weer voor op te starten.

#6: NEEM EEN WARME DOUCHE/BAD

Ook door het nemen van een warme douche of bad voor je naar bed gaat kun je makkelijker inslapen.

Douchen/badderen is voor veel mensen de ultieme ontspanning en het is alom bekend dat je sneller inslaapt als je volledig ontspannen bent.

Bijkomend voordeel is dat als je na een warme douche je koele slaapkamer binnenloopt dat je lichaamstemperatuur sneller zal dalen waardoor je snel in slaap kunt vallen.

#7: NEEM TIJD VOOR JEZELF

Mediteren tegen moeilijk inslapenAls je moeilijk inslaapt is het nemen van tijd voor jezelf voor je naar bed gaat een goede oplossing.

Je kunt tijdens deze tijd voor jezelf bijvoorbeeld je gedachten vrijmaken door verschillende ontspanningstechnieken.

Enkele voorbeelden hiervan zijn:

#8: INSLAAPMUZIEK EN GELUIDEN

Op YouTube zijn werkelijk miljoenen uren met rustgevende geluiden en inslaapmuziek te vinden.

Denk bijvoorbeeld aan het geluid van de golven van de zee, een waterval in het oerwoud of gewoon de regen die op je zolderraam tikt.

Het is aan jou om te bepalen waar je rustig en kalm van wordt en je inslaapproblemen mee kunt verhelpen.

Uiteraard als je inslaapmuziek op YouTube luistert via je smartphone dan doe je er goed aan om deze aan de buitenkant van de deur te leggen zodat je het niet ziet maar nog wel goed kunt horen.

Check de video hieronder voor de ideale rustgevende geluiden om snel in te kunnen slapen.

#9: DRINK KAMILLETHEE

KamilletheeHet drinken van kruidentheeën wordt al duizenden jaren door natuurgenezers aangeraden om makkelijk in te kunnen slapen.

Kamillethee is hier met name geschikt voor omdat kamille je helpt ontspannen en je hersenen een seintje geeft om slaaphormonen als melatonine aan te maken.

Drink een half uur tot uur voor je naar bed gaat in alle rust een kop kamillethee onder het genot van een goed boek.

Hierna neem je net voor je naar bed gaat nog een warme douche om het allerbeste slaapverwekkende effect te krijgen en snel te kunnen inslapen.

#10: SPEEL HET SPELLETJE MEE

Als je merkt dat je na een paar uur nog wakker ligt en maar niet kunt slapen kun je het beste in gedachten tegen je lichaam zeggen: “Ok, jij wilt dus niet slapen? Dan gaan we ook niet slapen!”

Ga uit bed en doe een aantal huishoudelijke taken, lees een boek of maak een wandeling en wanneer je voelt dat je lichaam er klaar voor is keer dan terug naar bed.

Op deze manier leer je na verloop van tijd de tekenen van je lichaam te herkennen en weet je in het vervolg precies wanneer je lichaam klaar is om te gaan slapen.

#11: PROBEER NU GRATIS DEZE ONLINE SLAAPTRAINING

Perfect Slapen in 7 Stappen boekEr zijn uiteraard nog 1001 technieken om jouw inslaapproblemen naar het verleden te verbannen.

Ik wil je daarom van harte aanraden de Perfect Slapen in 7 Stappen methode van slaapexpert William van der Klaauw eens te proberen.

Deze online slaaptraining richt zich voornamelijk op het omgaan met stress en piekeren zodat je snel kunt inslapen.

Je leert unieke ontspanningstechnieken en krijgt uitgebreid uitleg waarom deze tips en oefeningen jou helpen om beter te slapen.

Perfect Slapen in 7 Stappen gratis uitproberen

Als je Perfect Slapen in 7 Stappen download via onze exclusieve kortingslink krijg je 50% korting en een aantal gratis bonus eBooks.

Hierdoor kun je dus direct starten met de training, het volledige 120+ pagina’s tellende fysieke hardcover boek krijg je vervolgens de volgende dag thuisgestuurd.

Je kunt Perfect Slapen in 7 Stappen overigens gratis uitproberen, want dankzij de 90 dagen niet-goed-geld-terug garantie krijg je gewoon je geld terug als je niet tevreden bent!

GA DIRECT NAAR DE GEHEIME KORTINGSPAGINA!

Perfect Slapen in 7 Stappen is inmiddels ruim 15.000 keer gedownload!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *