Gebruik deze 7 kruiden om beter te slapen! [Natuurlijke oplossingen tegen slapeloosheid]

Kruiden om beter te slapenBen jij op zoek naar natuurlijke middelen die je kunt gebruiken om beter te slapen? Check dan de volgende 7 kruiden die jouw slapeloosheid kunnen verminderen en zelfs oplossen!

Je kunt uiteraard slaapmiddelen gebruiken tegen je slapeloosheid, maar deze hebben op lange termijn ernstige bijwerkingen en risico’s.

Daarom wil ik je aanraden de volgende kruiden te gebruiken om beter te slapen om je slaapproblemen op een natuurlijke manier op te lossen.

Inhoud

SLAPEN IS NET ZO BELANGRIJK ALS ETEN

Slapen is net zo belangrijk als eten en ademenSlapen is net zo belangrijks als ademen en eten voor de mens, zonder slaap kun je namelijk niet functioneren en je zult het zelfs niet eens overleven als je nooit slaapt.

Gelukkig zal dit niet snel gebeuren, want na zeer lange slapeloosheid schakelt het lichaam zichzelf uit en zul je toch in slaap vallen ongeacht waar je bent of wat je doet.

Bovendien is slapen bijzonder belangrijk voor je geestelijke gezondheid en kan je geheugen zelfs niet zonder.

Daarnaast slaat je brein ’s nachts je herinneringen op zodat je ervaringen en belevenissen niet alleen de volgende dag nog weet, maar je hele leven zult onthouden.

Tijdens het slapen groeien je spieren en worden deze sterker, repareren je cellen zichzelf en doe je nieuwe energie op om de volgende dag fris en fruitig te kunnen beginnen.

Toch lijden nog steeds veel mensen aan slapeloosheid en slaapt bijna iedereen af en toe erg slecht.

LEER OP EEN NATUURLIJKE MANIER BETER SLAPEN!

Ruim 15.000 Nederlanders gingen je al voor!

KWART VAN ONZE SAMENLEVING HEEFT LAST VAN SLAPELOOSHEID

Voor ongeveer een kwart van alle Nederlanders is het echter niet af en toe dat ze slecht slapen maar is hun slapeloosheid chronisch en zijn velen van hen ten einde raad.

Ja je leest het goed ongeveer een kwart van alle Nederlanders heeft last van slapeloosheid.

Chronische slapeloosheid kan leiden tot ernstige gezondheidsproblemen, zoals:

 • Overgewicht
 • (Slaap)angst
 • Depressie
 • Hoge bloeddruk
 • Diabetes
 • Hart- en vaatziekten
 • En meer…

Veel mensen grijpen hierdoor naar slaappillen om toch in slaap te kunnen vallen, echter ontstaan er hierdoor in veel gevallen andere gezondheidsklachten en hebben deze pillen verschillende bijwerkingen en risico’s.

Deze slaapmedicijnen onderdrukken vaak alleen maar de onderliggende oorzaken van de slaapproblemen waardoor deze nooit worden opgelost.

KRACHTIGE KRUIDEN OM BETER TE SLAPEN

Het goede nieuws is dat er een aantal krachtige kruiden te vinden zijn die jou helpen beter te slapen.

Deze kruiden helpen je de balans in je lichaam te herstellen en zorgen ervoor dat je weer kunt ontspannen waardoor je makkelijker in slaap valt.

Val jij moeilijk in slaap omdat je gedachten alle kanten opgaan en last van stress en (slaap)angst hebt?

Dan kunnen de volgende kruiden jou helpen om te kunnen ontspannen en volledig in ‘slaapmodus’ naar bed te gaan.

#1: VALERIAAN

ValeriaanDe wortel van de valeriaan kan gedroogd worden gebruikt als kalmeringsmiddel en natuurlijk slaapmiddel.

Uit meerdere onderzoeken is gebleken dat de valeriaan je helpt om sneller in slaap te vallen en de slaapduur en slaapkwaliteit vergroot.

Wanneer je valeriaan als supplement neemt dan kun je dit het beste ongeveer een uur voor je gaat slapen doen.

De werking zal ongeveer 4 uren aanhouden en wanneer je midden in de nacht wakker wordt kun je eventueel nog een supplement nemen.

Let er wel op dat je niet langer dan twee weken onafgebroken valeriaan neemt voor je overstapt op andere kruiden om beter te slapen, je lichaam raakt er namelijk aan gewend.

Je kunt vervolgens een aantal weken later weer beginnen met valeriaan waarna dit hetzelfde effect zal hebben als de eerste keer dat je dit kruid gebruikte.

#2: PASSIEBLOEM

De Passiebloem is een prachtige bloem, maar is ook uiterst effectief als middel om je geest tot rust te brengen en je lichaam te laten ontspannen.

Passiebloem wordt al eeuwen gebruikt als natuurlijk geneesmiddel om mentale stress te verlichten en tot rust te komen.

Dit kruid werkt het beste in combinatie met andere kruiden en heeft een grote verdovende en rustgevende werking.

Deze bloem kan zelfs door kinderen en mensen met specifieke gezondheidsproblemen genomen worden en kan wederom ongeveer een uur voor je naar bed gaat genomen worden om het beste resultaat te verkrijgen.

#3: PAPAVER CALIFORNICUM

Papaver californicumDe Papaver californicum is een bijzonder mooie plant met prachtige gele, oranje en rode bloemen en deze plant floreert in droge omstandigheden.

Deze plant werd vroeger door natuurgenezers gebruikt om kiespijn, hoofdpijn en andere pijntjes te verzachten.

Tegenwoordig worden de kruiden van deze plant vooral gebruikt om de geest te verdoven en je te helpen ontspannen waarna je makkelijker in slaap valt.

Papaver californicum wordt vaak in combinatie met valeriaan gebruikt en kan stress en angst verlichten en helpt je beter te slapen.

#4: ASHWAGANDA

De ashwaganda wordt al eeuwen door natuurgenezers gezien als één van de krachtigste planten ter wereld.

Het kruid van deze plant wordt vaak gebruikt om het immuunsysteem van mensen die recent ernstig ziek zijn geweest te versterken.

Echter kan deze plant ook chronische stress verlichten door het cortisolniveau in je lichaam omlaag te brengen zonder dat je hierdoor minder energie hebt.

Daarnaast helpt de ashwaganda je ontspannen, geest tot rust te brengen, slaapangst verminderen, depressie voorkomen en slapeloosheid tegen te gaan.

#5: MAGNOLIA BARK

Magnolia barkMagnolia bark, of Magnolia officinalis, staat erom bekend dat het je cortisolwaarde naar beneden brengt waardoor je zowel lichamelijk als geestelijk makkelijker kunt ontspannen.

Het helpt je bovendien niet alleen je slaapduur en slaapkwaliteit te verbeteren maar verkleint ook je kans op obesitas en diabetes.

Magnolia bark is een kruid wat erg goed werkt in combinatie met magnesium en helpt vooral slaapkwaliteit en gemoedstoestand te verbeteren en stress te verlichten bij vrouwen in de overgang.

Ook dit kruid kun je het beste ongeveer een uur voor je gaat slapen nemen omdat het ervoor zorgt dat je erg slaperig en moe wordt.

#6: LAVENDEL

Lavendel is een prachtige paarse plant met een heerlijke geur en komt oorspronkelijk uit het Middellandse Zeegebied maar is tegenwoordig overal op deze wereld te vinden.

Het drinken van een kop warme lavendelthee voor je gaat slapen is een goede manier om te ontspannen en paniek, stress, depressie en slapeloosheid te verlichten.

Naast het drinken van thee kun je ook een lavendelgeur op je kussen spuiten of lavendelolie in je bad doen om daarna beter te kunnen slapen.

#7: KAMILLE

KamilletheeDe toppen van de kamille worden al honderden jaren gebruikt om kalmerende thee van te trekken.

Extracten van dezelfde toppen worden overigens ook gebruikt pillen en supplementen van te maken.

Het drinken van kamillethee ongeveer een uur voor je gaat slapen helpt je geest en lichaam tot rust te brengen waardoor je sneller in slaap kunt vallen.

NATUURLIJKE MANIEREN OM BETER TE SLAPEN

Tot slot wil ik je nog een aantal natuurlijke manieren meegeven die jou helpen om beter te slapen.

 • Volg een vast slaappatroon, ga dus elke avond rond hetzelfde tijdstip naar bed (ook in het weekend en tijdens vakantie)
 • Zorg voor een volledig donkere slaapkamer
 • Zorg ook voor een volledig stille slaapkamer
 • Neem een warm bad of warme douche voor je naar bed gaat
 • Mediteer voor je naar bed gaat
 • Ga sporten, let er echter wel op dat je dit niet te laat op de dag doet
 • Drink minder cafeïne (koffie, energiedrankjes)
 • Volg een vaste slaaproutine zodat je lichaam leert herkennen wanneer het tijd is om te gaan slapen
 • Eet minder of zelfs helemaal geen suiker

LEER BETER SLAPEN DANKZIJ DE 7-STAPPEN METHODE

Perfect Slapen in 7 Stappen boekTot slot kan ik je aanraden de 7-stappen methode van slaapexpert William van der Klaauw te volgen.

Deze online slaaptraining kun je vanuit je eigen huis volgen en je leert vele unieke tips en oefeningen die ervoor zorgen dat jij sneller in slaap valt en uitgerust wakker wordt.

Je leert in dit 120+ pagina’s tellend eBook hoe je de juiste slaaphormonen op het juiste moment aanmaakt en hoe je ervoor zorgt dat stress en angst niet langer je slaap beïnvloeden.

Je kunt de Perfect Slapen in 7 Stappen methode nu tijdelijk met 50% korting downloaden via onze exclusieve kortingslink en krijgt er tijdelijk de E-cursus ‘Dieper Slapen’ gratis bij.

Je loopt bovendien geen enkel risico, want als je niet tevreden bent over deze slaapcursus dan krijg je dankzij de 90 dagen niet-goed-geld-terug garantie gewoon je geld terug!

GA DIRECT NAAR DE EXCLUSIEVE KORTINGSPAGINA!

Dit populaire eBook is inmiddels ruim 15.000 keer gedownload!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *