Online slaapcursus: Werkt het of niet?

      Geen reacties op Online slaapcursus: Werkt het of niet?

Online slaapcursus vrouw op bedIk krijg vaak de vraag of een online slaapcursus echt werkt. In dit artikel geef ik je mijn eerlijke mening of je van zo’n slaapcursus beter gaat slapen of niet.

Om meteen ter zake te komen, ja een online slaaptraining kan wel degelijk goed werken en je beter laten slapen.

Of een slaapcursus op internet ook voor jou gaat werken hangt volledig af van jezelf.

Je moet er namelijk zelf in geloven, maar ook zeker een goede instelling hebben om de oefeningen structureel elke avond uit te voeren en de geleerde tips toe te passen.

Een groot deel van de oplossing van je slaapprobleem is namelijk het veranderen van je mindset.

Want als je niet goed kunt slapen dan kun je op een gegeven moment juist bang worden om op bed te gaan omdat je vreest voor weer zo’n slechte nacht.

Hierdoor ontstaat een soort vicieuze cirkel die doorbroken moet worden en de oplossing hiervoor ligt vooral op het mentale vlak.

ONLINE SLAAPCURSUS VS. SLAAPTHERAPIE

Als je aan je huisarts je chronische slaapproblemen kenbaar maakt dan zal deze in veel gevallen je al snel doorverwijzen naar een slaaptherapeut of zelfs cognitieve gedragstherapie laten volgen.

Nu is hier op zich niets mis mee en kan dit erg goed werken, vooral als je een slaapstoornis als slaapapneu hebt.

Ik kan me echter voorstellen dat dit voor jou een stap te ver is en dat je je slaapprobleem prima zelf kunt oplossen met een beetje hulp van een online slaaptraining.

Daarnaast houden veel mensen niet van het bezoeken van dokters en in het bijzonder therapeuten, dus alleen al daarom kan ik je aanraden eerst thuis een online cursus te volgen.

START DIRECT EN SLAAP VANNACHT AL BETER!

SLAPELOOSHEID OPLOSSEN MET EEN EBOOK?

Perfect Slapen in 7 Stappen digitaal boekWe spreken wel van een online slaapcursus, maar zodra jij dit eBook hebt gedownload dan is het technisch gezien niet meer een online cursus maar kun je deze zelf ook prima uitprinten.

Je moet dan echter de video’s met verdere uitleg wel handmatig opzoeken, terwijl je deze gewoon kunt aanklikken als je de training op een computer, tablet of smartphone leest.

Overigens als je de Perfect Slapen in 7 Stappen methode van William van der Klaauw aanschaft dan krijg je niet alleen het eBook waarmee je direct aan de slag kunt, maar krijg je ook een fysiek hardcover boek de volgende dag thuisgestuurd.

Ik wil je sowieso sterk aanraden om Perfect Slapen in 7 Stappen te proberen als je een online slaapcursus wilt gaan doen.

Van de talloze trainingen die ik heb gezien (ook Engelse trainingen) is deze slaapcursus verreweg het beste en meest uitgebreid.

WAAROM SLAAPPROBLEMEN OPLOSSEN?

Goed slapen is erg belangrijk voor ons lichaam en zorgt ervoor dat je weer genoeg energie hebt voor de volgende dag.

Uiteraard kun je best eens een nacht minder lang slapen en is er niets aan de hand, maar als je een lange periode achter elkaar te kort en slecht slaapt krijg je last van de volgende symptomen:

  • Je algehele gezondheid verslechtert
  • Grotere kans op hart- en vaatziekten
  • Overgewicht en obesitas
  • Weinig energie en lusteloos
  • Slecht humeur en last van stemmingswisselingen
  • Verminderde seksdrive
  • Slecht presteren op het werk of school

Dit zijn slechts enkele symptomen die structureel weinig slaap met jou en je lichaam doen, maar er zijn nog veel meer verschijnselen waar je last van kunt krijgen.

Je ziet het, goed slapen is gewoon erg belangrijk en als je niet goed slaapt moet je daar wat aan doen.

Nu zul je denken: “Kan ik niet gewoon een slaappilletje nemen elke nacht, dan slaap ik toch ook goed?”

KAN IK NIET BETER SLAAPPILLEN NEMEN?

Stop met het nemen van slaappillenNee, want wat de meeste mensen zich niet beseffen is dat slaappillen eigenlijk best zware medicijnen zijn met bijbehorende risico’s en bijwerkingen.

Bovendien zijn slaappillen verslavingsgevoelig, waardoor je er niet alleen verslaafd aan kunt raken maar je ook steeds de dosering moet verhogen om het gewenste resultaat te krijgen omdat je lichaam eraan gewend raakt.

Je kunt natuurlijk incidenteel een slaappil gebruiken, bijvoorbeeld als je veel reist en last hebt van een jetlag.

In het specifieke geval van een jetlag wil ik je aanraden om melatonine te gebruiken omdat dit een lichaamseigen (slaap)hormoon is wat je simpelweg een beetje aanvult.

Echter pakt het nemen van slaapmedicijnen je slaapprobleem niet aan en los je er eigenlijk niks mee op.

SLAAPPROBLEMEN BIJ DE WORTEL AANPAKKEN

Om je slaapproblemen te kunnen oplossen en definitief uit te roeien moet je de onderliggende problemen bij de wortel aanpakken en voor eens en voor altijd oplossen.

Juist op dit gebied blinkt Perfect Slapen in 7 Stappen uit omdat van der Klaauw (slaapexpert en ervaringsdeskundige) begrijpt dat je slapeloosheid ooit is ontstaan (vaak door een ingrijpende gebeurtenis).

Slapeloosheid is niet op te lossen door simpel een schakelaar om te draaien, maar kan gerealiseerd worden door vele kleine verbeterpuntjes door te voeren.

Dit geldt overigens niet alleen voor de avond en de nacht maar ook zeker overdag, want juist overdag ligt de grootste sleutel tot ’s nachts goed slapen.

Bij 9 van de 10 mensen met een slaapprobleem ligt de oorzaak op het mentale vlak, dit kan komen door stress, verdriet of eenzaamheid.

Echter dit kan ook veroorzaakt worden door slaapangst, want als je een keer erg slecht slaapt en vervolgens nog een keer en nog een keer dan kun je zelfs bang worden om op bed te gaan.

Je gaat dan naar bed met de angst om niet te kunnen slapen, hierdoor lig je lang wakker en kunt inderdaad niet slapen.

Op een gegeven moment laat je zelf slaapangst toe en zal het de volgende nacht nog heviger aanwezig zijn.

WAT IS DE BESTE ONLINE SLAAPCURSUS?

Perfect Slapen in 7 Stappen boekIk heb deze slaapcursus hierboven al een aantal keren aangehaald, maar de beste (online) slaapcursus is naar mijn mening Perfect Slapen in 7 Stappen.

William van der Klaauw leert je in dit 120 pagina’s tellend eBook en fysiek boek in 7 stappen aan de hand van uitgebreide uitleg, tips en oefeningen hoe je makkelijker in slaap valt en langer door kunt slapen.

Je leert o.a. hoe je om moet gaan met stress en slaapangst overwinnen en niet langer uren liggen piekeren in bed.

De juiste slaaphormonen op het juiste moment aan te maken en de natuurlijke schommelingen in je lichaamstemperatuur in jouw voordeel te laten werken en als klap op de vuurpijl hoe je je biologische klok weer gelijk kunt zetten.

PERFECT SLAPEN IN 7 STAPPEN DOWNLOADEN (+ KORTINGSLINK)

Als je Perfect Slapen in 7 Stappen wilt proberen kun je deze online slaapcursus nu downloaden via onze speciale kortingslink waarmee je 50% korting krijgt en deze slechts €37,- kost.

Als je nu bestelt krijg je ook een aantal extra bonussen waaronder het Welterusten Snacks Receptenboek met vele heerlijke en slaapverwekkende recepten.

Je kunt Perfect Slapen in 7 Stappen overigens gratis uitproberen, want dankzij de 90 dagen niet-goed-geld-terug garantie krijg je gewoon je geld terug als je niet tevreden bent.

Dus waar wacht je nog op? Download Perfect Slapen in 7 Stappen snel via onderstaande kortingslink en begin vannacht al met beter slapen!

GA DIRECT NAAR DE SPECIALE KORTINGSPAGINA!

Ruim 5.000 tevreden slapers gingen je al voor!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *