Slaapproblemen oplossen met slaap hypnose: Niet eng en het werkt echt!

Slaapproblemen proberen op te lossen met behulp van hypnose is voor veel mensen een gevoelig onderwerp omdat ze er niet in geloven, omdat het tegen hun principes is of omdat ze het een te ‘zweverig’ onderwerp vinden.

Toch kan het wel degelijk helpen, vooral wanneer je slapeloosheid wordt veroorzaakt door piekeren, stress en razende gedachten.

De kans is bijzonder groot dat je op enig moment in je leven te maken hebt gehad met slaapproblemen, want het blijkt dat ruim een kwart van alle Nederlandse volwassenen regelmatig te kampen heeft met slapeloosheid.

Hoewel veel mensen het zich niet zullen beseffen is slaapgebrek de onderliggende oorzaak van veel gezondheidsproblemen en kan het verbeteren van je slaap bijzonder belangrijk zijn.

Slaaphypnose kan hiervoor dé oplossing zijn omdat het je helpt om sneller in slaap te vallen en dieper te slapen.

Tijdens de slaap krijgt ons lichaam de kans zichzelf op een natuurlijke manier te repareren en kan je hormoonhuishouding zichzelf weer in balans brengen.

Je kunt daarom simpelweg stellen dat je zowel fysieke als geestelijke gezondheidsproblemen kunt oplopen wanneer je niet goed en niet genoeg slaapt.

Slaapproblemen oplossen met slaap hypnose

Slaapproblemen oplossen met hypnose

Maar hoe werkt het dan? En belangrijker hoe kun je je slaapproblemen oplossen met behulp van hypnose?

Veel slaapproblemen en slaapstoornissen worden veroorzaakt door een probleem wat erg diep zit weggestopt in je onderbewustzijn.

Wanneer je dan wilt gaan slapen vervaagt het gevoel van slaperigheid en vermoeidheid en wordt dit vervangen door gevoelens van spanning, angst en stress.

Hierdoor blijf je maar piekeren en malen (vaak over het feit dat je nóg niet slaapt):

 • Help! Die klus moet morgen echt af!
 • Ik slaap nog steeds niet, ga ik überhaupt vannacht wel slapen?
 • Hoe ga ik morgen de dag overleven als ik maar zo weinig kan slapen?
 • PLING! Alweer een melding op m’n smartphone, die moet ik echt even checken.

Zo kun je dus niet in slaap vallen, of het duurt uren voor je in slaap valt. Gelukkig kan slaap hypnose helpen om je sneller in slaap te laten vallen.

Slaap hypnose zet jou op de goede weg om je voor te bereiden op de slaap, jou een ultiem ontspannen gevoel te geven om uiteindelijk diep in slaap te vallen.

Met hypnose kun je dus korte metten maken met die rusteloosheid die jou uit je slaap houdt en lekker in slaap dommelen.

Hoe werkt slaap hypnose?

Slaap hypnose is een techniek die gebruikt kan worden om snel in een diepe slaap te vallen en werkt in grote lijnen hetzelfde als “normale” hypnose.

Voor je gaat slapen volg je een aantal stappen om zowel lichamelijk als geestelijk diep te ontspannen.

Wanneer je deze staat hebt bereikt wordt je richting een diepe slaap begeleid.

Dit kan zowel face-to-face onder begeleiding van een professionele hypnotiseur als zelfstandig door het luisteren van eerder opgenomen hypnoses.

Slaap hypnose zelf doen

Voordelen van slaap hypnose

Wanneer je onder slaap hypnose bent zul je de volgende voordelen ervaren met betrekking tot je slaap:

 • Fysiek ontspannen: Zowel slaap hypnose als reguliere hypnose helpt alle spieren in je lichaam volledig ontspannen. Dit doe je aan de hand van verschillende ademhalingstechnieken en zogenaamde ‘focus-technieken’.
 • Geestelijk ontspannen: Wanneer je onder hypnose bent verkeer je in een staat van zeer lage bewustzijn en focus. Op deze manier kun je je zorgen loslaten en een plekje geven zodat je volledig ontspannen bent en enkel nog denkt aan relaxen en slapen.
 • Snel in slaap vallen: In tegenstelling tot wat veel mensen denken is hypnose nog geen slaap. Je blijft bij bewustzijn en bewust van je omgeving, echter de overgang van hypnose naar slapen is een natuurlijke transitie. Beide zijn echter wel erg vergelijkbaar en nauw aan elkaar verbonden waardoor de overgang naar slapen bijzonder klein is.
 • Dieper slapen: Uit een onderzoek uit 2014 is gebleken dat het luisteren naar slaap hypnose voor je gaat slapen helpt om dieper te slapen. Zo verkeerden vrouwen die voor ze gingen slapen luisterden naar een hypnose sessie maar liefst 80% langer in de diepere slaapfases. Met andere woorden: slaap hypnose helpt je niet alleen sneller in slaap te vallen maar helpt je ook in slaap te blijven en je slaap niet te laten verstoren.

Voor wie is slaap hypnose bedoeld?

Je kunt slaap hypnose proberen om je slapeloosheid of andere slaapproblemen op te lossen?

 • Als je moeilijk in slaap valt
 • Je uren ligt te piekeren in je bed en hierdoor niet snel kunt inslapen
 • Wanneer je de nacht voor een belangrijke gebeurtenis niet kunt slapen
 • Als je lijdt aan een specifieke slaapstoornis, zoals: slaapwandelen, rusteloze benen of paniekaanvallen tijdens het slapen

Wanneer je structureel te weinig slaapt of niet diep genoeg slaapt brengt dit de nodige gezondheidsrisico’s met zich mee.

Symptomen van te weinig diepe slaap:

 • Grotere kans op diabetes, hoge bloeddruk en hart- en vaatziekten
 • Stemmingswisselingen en depressie
 • Vergeetachtigheid en slecht geheugen
 • Overmatige slaperigheid en vermoeidheid overdag
 • Concentratieproblemen en een vertraagd reactievermogen
 • … en de lijst gaat maar door …

Slaaphypnose werkt echt

Hoe goed werkt slaap hypnose?

Nu komt de vraag waar iedereen natuurlijk antwoord op wil hebben: Hoe goed werkt slaap hypnose tegen al je slaapproblemen?

Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat het inderdaad goed werkt tegen slapeloosheid, slaapwandelen, rusteloze benen en andere slaapstoornissen.

Zo ontdekte een Zwitsers onderzoeksteam bijvoorbeeld dat het luisteren naar een opgenomen hypnose sessie voor je gaat slapen je slaapkwaliteit sterk verbetert.

Zo lagen zij ruim 66% minder lang wakker dan mensen die op een reguliere manier in slaap proberen te vallen.

Uit een onderzoek uit 2007 bleek ook dat slaap hypnose een bijzonder goed effect heeft op een aantal verschillende slaapstoornissen, waaronder slaapwandelen.

Na slechts 1 sessie verklaarde ongeveer 55% van de kandidaten dat ze geen aanvallen meer hadden gehad.

Voorbeelden van opgenomen slaap hypnoses

Ik heb hieronder twee voorbeelden van goede slaap hypnoses voor je opgezocht die je eenvoudig thuis kunt volgen, de eerste is in het Nederlands en de tweede in het Engels:

 

WIL JIJ JE SLAAPPROBLEMEN OPLOSSEN ZONDER HYPNOSE?
Ik weet dat slaap hypnose niet voor iedereen is weggelegd en daarom wil ik je ook graag een natuurlijk alternatief bieden om sneller in slaap te vallen en beter te slapen.

Ik raad je aan om de 7-Stappen methode van slaapexpert William van der Klaauw eens te proberen.

Je leert in zijn uitgebreide online slaaptraining hoe je sneller in slaap kunt vallen dankzij je lichaamseigen hormonen en lichaamstemperatuur en hoe je rustiger en langer kunt slapen.

Je kunt het 120+ pagina’s tellende eBook en de vele bonussen direct downloaden op je smartphone, tablet of pc en je krijg direct toegang tot het exclusieve ledengedeelte waardoor je meteen kunt beginnen!

Je kunt de training GRATIS uitproberen, want dankzij de niet-goed-geld-terug garantie krijg je gewoon je geld terug als je niet tevreden bent, zonder lastige vragen of voorwaarden.

JA! IK WIL MEER INFORMATIE OVER DE 7-STAPPEN METHODE!

Deze populaire online slaaptraining is inmiddels ruim 15.000 keer gedownload!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *