8 Voordelen van slapen met een slaapmasker: Je slaapt beter met een slaapmasker!

Weinig mensen slapen zoals ze zouden moeten slapen en slechts een kwart van alle Nederlanders krijgt iedere nacht de aangeraden 7 à 8 uur nachtrust.

Licht is een externe factor die hier een grote rol in speelt en je slaap ernstig negatief kan beïnvloeden.

Als je regelmatig slecht slaapt kan dit naast ernstige gevolgen voor je slaapkwaliteit ook grote gevolgen voor je algehele gezondheid hebben.

Het is dus voor je slaap en je gezondheid van levensbelang dat je in een volledig donkere slaapomgeving slaapt en wanneer dit niet mogelijk is doe je er goed aan je ogen te verduisteren door een slaapmasker te dragen.

Voordelen van slapen met een slaapmasker

Inhoud

Voordelen van slapen met een slaapmasker

Omdat je niet overal de beschikking hebt over volledig verduisterende gordijnen en dit in sommige huizen zelfs niet eens mogelijk is doe je er goed aan om naar andere oplossingen te zoeken.

Een goed slaapmasker kan in dit geval uitkomst bieden!

Hoewel slaapmaskers er wellicht niet cool uitzien heb ik 8 voordelen van het slapen met een masker voor je op een rij gezet om je van gedachten te laten veranderen:

BEST GETEST: MANTA SLEEP MASK! [100% VERDUISTERING]

#1: Betere slaapkwaliteit

Ieder mens heeft lichtgevoelige cellen in de netvliezen van zijn of haar ogen die de hersenen vertellen wanneer het dag is en logischerwijs wanneer het nacht is.

Aan de hand van deze informatie kan je lichaam een slaap- waakritme bepalen, dit wordt ook wel je biologische klok genoemd.

Zo kun je bijvoorbeeld vroeg naar bed gaan maar wanneer het nog te licht is zul je niet snel in slaap vallen waardoor net zo goed later naar bed had kunnen gaan.

Uit een Chinees onderzoek naar het gebruik en de voordelen van slaapmaskers (en oordoppen) tijdens het slapen bleek dat de kandidaten dieper sliepen, dat hun slaap minder snel werd verstoord en dat ze meer melatonine produceerden (het zogenaamde ‘slaaphormoon’).

Vrouw doet powernap met slaapmasker

#2: Je valt sneller in slaap

Niets is erger dan uren wakker in je bed liggen woelen en draaien omdat je de slaap maar niet kunt vatten.

Volgens dr. Alanna Hare van het Royal Brompton Hospital Centre for Sleep in Londen kun je door het dragen van een slaapmasker de tijd die je wakker in bed ligt reduceren, met andere woorden je ligt minder lang wakker en valt sneller in slaapt

Dit komt omdat je lichaam meer slaaphormoon melatonine produceert wanneer je je in een volledig donkere omgeving bevindt.

Omdat je ogen achter een goed slaapmasker geen licht kunnen zien produceer je meer melatonine en val je sneller in slaap.

#3: Blokkeert schadelijk licht

Overal waar je kijkt zie je blauw licht, van je digitale wekkerradio tot het beeldscherm van je smartphone, tablet of tv, blauw licht is overal.

Overdag vormt dit type licht geen gevaar en heeft het zelfs een positieve werking op je lichaam en verbetert het je concentratie, reactievermogen en humeur.

Wanneer je jezelf echter ’s avonds of ’s nachts aan blauw licht blootstelt kan het je slaap ernstig verstoren en is het zelfs gevaarlijk voor je gezondheid.

Iedere lichtsoort waaraan je jezelf blootstelt vermindert de productie van het bekende slaaphormoon melatonine, dit is echter het ergste bij blauw licht.

De prestigieuze Harvard universiteit stelde tijdens een onderzoek kandidaten 6 uur bloot aan blauw licht én groen licht met ongeveer dezelfde helderheid.

De deelnemers die blootgesteld werden aan blauw licht produceerden slechts de helft van de hoeveelheid melatonine die de mensen aanmaakten die aan groen licht werden blootgesteld.

Daarnaast raakte hun biologische klok, oftewel circadiane ritme, ook ernstig in de war waardoor hun slaap- waakritme met tot wel 3 uren verschoof.

#4: Minder depressief

’s Nachts een slaapmasker dragen kan ook een bijzonder positieve invloed hebben op je geestelijke gemoedstoestand.

Uit een Japans onderzoek onder meer dan 800 deelnemers bleek dat je minder snel depressief wordt wanneer je slaapt in volledige duisternis.

Tijdens dit onderzoek kwamen ze erachter dat mensen die ’s nachts meer dan 5 lux tot zich nemen meer kans hebben om depressief te raken vergeleken met mensen die slapen in volledige duisternis.

Je vraagt je wellicht af wat ‘lux’ betekent maar dit is de eenheid waarin de sterkte van licht wordt weergegeven. Zo is 10 lux bijvoorbeeld te vergelijken met naar een kaars kijken van ongeveer 3 meter afstand.

100% VERDUISTERING MET HET MANTA SLAAPMASKER!

#5: Je slaapt meer ontspannen

Het is wellicht minder bekend maar een lichte aanraking rond je gezicht kan je helpen sneller in slaap te vallen en beter te slapen.

Deze zachte aanraking rond je ogen kun je ook verkrijgen door te slapen met een slaapmasker waardoor je lichaam meer serotonine produceert. Ook dit stofje helpt je slaap- waakritme te reguleren.

Deze techniek kun je overigens ook op je hele lichaam toepassen en het is dan ook niet vreemd dat slapen onder een verzwaringsdeken aan populariteit aan het winnen is.

#6: Betere huid

Een goed slaapmasker zorgt bovendien voor een betere en gezondere huid omdat ze huidveroudering in het gezicht tegengaan.

Zo zit een zijden slaapmasker boordevol natuurlijke proteïnes waaronder de proteïne genaamd ‘sericin’ die de kans op allergische reacties vermindert.

Een slaapmasker van zijde voelt niet alleen erg zacht op je huid maar helpt ook je lichaamstemperatuur te reguleren en de vochtigheid op je gezicht (zweten) onder controle te houden.

Zo zorgt het ervoor dat het masker in de winter warm voelt terwijl het tijdens de zomer juist verkoelend kan werken.

Slaapmasker van zijde zorgt voor een betere huid

#7: Handig op reis

Of je nou een paar uur wilt slapen in een verlicht vliegtuig of hotelkamer zonder verduisterende gordijnen het is altijd handig een slaapmasker bij je te hebben wanneer je gaat reizen.

Een slaapmasker is vanwege zijn omvang en gewicht eenvoudig in je koffer of reistas te stoppen en daarmee een ideale reispartner.

Je zult een slaapmasker dan ook terugvinden op alle must-have lijstjes in vrijwel iedere reisgids.

Een goede “reisgenoot” is bijvoorbeeld het Manta Sleep Mask omdat deze 100% verduistert, bijzonder comfortabel is en zorgt voor een goede nachtrust.

#8: Een slaapmasker kan je leven redden

Huh? Ja je leest het goed slapen met een slaapmasker kan je leven redden!

Hoewel deze uitspraak uiteraard iets aangedikt is en je gezondheid ook van 1001 andere factoren afhankelijk is kan het dragen van een slaapmasker een goede investering zijn voor je overall gezondheid.

Door in volledige duisternis te slapen kan je lichaam maximaal melatonine produceren. Wanneer je je lichaam deze kans niet geeft heb je een grotere kans een ernstige ziekte te krijgen.

Melatonine is namelijk een belangrijke antioxidant die schade aan je DNA veroorzaakt door ouderdom, blootstelling aan schadelijke chemicaliën en verschillende soorten straling kan voorkomen.

Het is van het grootste belang om je DNA te beschermen omdat dit allerlei ernstige gezondheidsklachten kan veroorzaken.

Een slaapmasker kopen? Let hier op!

Vrouw draagt Manta Sleep MaskWanneer je na het lezen van de bovenstaande punten een slaapmasker wilt kopen doe je er goed aan op de volgende aandachtspunten te letten:

  • Is het slaapmasker zacht genoeg?
  • Is het masker volledig verduisterend en laat het geen licht door?
  • Blijft ‘ie goed zitten wanneer je slaapt?
  • … De beste tip die ik je kan meegeven is zelf op internet te zoeken naar recensies van verschillende slaapmaskers en deze met elkaar te vergelijken.

Mijn persoonlijke favoriet is het Manta Sleep Mask van Slaapwijzer.net. Dit luxe slaapmasker komt bij vrijwel iedere test als beste naar voren en dit kan ik zelf allen maar onderstrepen.

Dit slaapmasker is erg zacht, 100% verduisterend, verstelbaar en blijft hierdoor de hele nacht goed zitten waardoor je bijna niet merkt dat je een masker draagt.

Je kunt het Manta slaapmasker overigens 30 dagen uitproberen, want dankzij de niet-goed-geld-terug garantie krijg je gewoon je geld terug als je niet tevreden bent!

KLIK HIER VOOR DE BESTE PRIJS EN BESCHIKBAARHEID!

Het Manta Sleep Mask is wereldwijd meer dan 25.000 keer verkocht!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *