Eten voor het slapen: 13 Perfecte bedtijd-snacks!

Eten voor het slapenWat kun je eten voor het slapen om een goede nachtrust tegemoet te kunnen zien?

In dit artikel deel ik mijn 13 perfecte bedtijd-snacks met jou.

Soms heb je ’s avonds net even iets extra’s nodig omdat je maag knort of je diner niet bevredigend was.

Inhoud

ETEN VOOR HET SLAPEN

Het nemen van een bedtijd-snack kan niet alleen de grootste trek wegnemen maar er ook daadwerkelijk voor zorgen dat je sneller in slaap valt en beter slaapt.

Om ervoor te zorgen dat je ’s avonds geen vierde grote maaltijd naar binnen werkt kun je het beste een snack nemen met maximaal 200 calorieën.

Ben je er klaar voor?

Dan gaan we nu verder met de dertien snacks die je kunt eten voor het slapen en jou hopelijk een goede nachtrust zullen brengen.

PS: Check ook vooral m’n laatste bonustip over de 7-Stappen methode van slaapexpert William van der Klaauw waar je nu tijdelijk het ‘Welterusten Snacks Receptenboek’ helemaal gratis bij krijgt!

#1: VOLKOREN CRACKER MET KWARK EN KIWI

Volkoren crackersEen volkoren cracker belegd met kwark en een paar plakjes kiwi is een perfecte bedtijd-snack die je prima kunt eten voor het slapen.

Deze koolhydraat en proteïne combi helpt je snel in slaap te vallen omdat kwark een goede bron van proteïne is die je helpt het slaapverwekkende aminozuur tryptofaan aan te maken.

De volkoren cracker zelf is rijk aan koolhydraten die de aanmaak van tryptofaan in je brein verder stimuleert.

Doe er vervolgens een aantal plakjes kiwi op omdat deze fruitsoort verschillende antioxidanten bevat die neurotransmitters in je hersenen controleren die verantwoordelijk zijn voor je slaap.

#2: RIJST

Uit onderzoek is gebleken dat het eten van rijst je slaapkwaliteit ten goede komt, daarom kun je ook prima een kleine hoeveelheid rijst eten voor je gaat slapen.

Rijst is een voedingsstof met een hoge glycemische index waarde (GI) en stimuleert de productie van zowel tryptofaan als melatonine.

Rijst is bovendien bijzonder goed vullend, dus als je nog restjes over hebt van je avondmaal kun je deze perfect even in de magnetron opwarmen en eten voor je naar bed gaat.

#3: HAM EN KAAS

Ham en kaasKaas zit vol met caseïne eiwitten die je spijsvertering bevorderen als je deze ongeveer een half uur tot een uur voor je naar bed gaat eet.

Daarnaast zit ham van nature boordevol met tryptofaan en kun je deze in combinatie met een paar plakjes kaas prima nemen voor je gaat slapen.

Je krijgt hierdoor slechts ongeveer 100 calorieën binnen en dit is genoeg om geen knorrende maag te hebben tijdens het slapen.

Bovendien zul je er niet van aankomen als je het bij een bescheiden portie houdt.

#4: KERSENSAP

Uit slaaponderzoek is gebleken dat ouderen die lijden aan slapeloosheid gemiddeld anderhalf uur langer sliepen wanneer zij tweemaal daags kersensap dronken.

Deze fruitsoort is rijk aan het slaaphormoon melatonine en verschillende antioxidanten die ervoor zorgen dat je minder snel wakker wordt.

Is de smaak van pure kersensap te heftig voor jou? Mix het dan met water.

#5: WALNOTEN

Walnoten tegen slapeloosheidHet eten van een handvol walnoten voor het slapen helpt je melatonine productie om meer van dit slaaphormoon aan te maken.

Dit heb je nodig om je slaap- waakritme te verbeteren en zonder moeite in slaap te kunnen vallen.

Walnoten bevatten echter relatief wel veel calorieën dus ik wil je aanraden het echt bij een handvol te houden.

#6: POPCORN

Popcorn daarentegen bevat erg weinig calorieën waardoor dit echt een perfecte bedtijd-snack is.

De koolhydraten in popcorn stimuleren de aanmaak van insuline en dit helpt je biologische klok, of circadiane ritme, te controleren.

Besprenkel je popcorn met een beetje kaneel of paprikapoeder en je geeft je spijsvertering er ook een boost mee.

#7: VOLKOREN TOASTJE MET AMANDELBOTER

Amandelboter is een goede bron van magnesium en dit mineraal is belangrijk om slapeloosheid en nachtelijke spierkrampen die je slaap verstoren te voorkomen.

Smeer het op een volkoren toastje en je pakt nog meer magnesium en belangrijke slaapverwekkende koolhydraten mee.

#8: BANANENSMOOTHIE

Banaan appel smoothieEen smoothie met banaan en halfvolle of magere melk geeft je genoeg vitamine D en calcium om goed te kunnen slapen.

Beide producten staan erom bekend dat ze je helpen sneller in slaap te vallen en in slaap te blijven.

Door banaan erbij te doen krijg je de gewenste zoetheid zonder toegevoegde suiker.

Bovendien is het een uitstekende bron van magnesium en vitamine B6 wat je lichaam helpt het ontspanningshormoon serotonine aan te maken.

#9: GEMBERTHEE

Slaapexperts houden van het drinken van thee voor het slapen omdat het een goed slaapritueel is die je brein vertelt dat het tijd is om te gaan slapen.

Zorg er echter wel voor dat je een cafeïnevrije thee kiest om ervoor te zorgen dat je niet juist extra wakker wordt.

Een goede keuze is gember omdat het je spijsvertering bevorderd. Neem er een paar dadels bij en je wordt meteen voorzien van de broodnodige vezels.

#10: SOEP

Door warme soep te eten voor het slapen help je je lichaam ontspannen, bovendien is soep bijzonder makkelijk te verteren.

Door een kant-en-klaar soep te kopen in de winkel kun je door simpelweg heet water toe te voegen binnen een paar minuten genieten van deze rustgevende warme bedtijd-snack.

#11: LIJNZAAD

LijnzaadLijnzaad zit boordevol met goede omega-3 vetzuren die jou helpen sneller in slaap te vallen en te blijven.

Je kunt lijnzaad gebruiken als ingrediënt en in brood, muffins of smoothies verwerken, wees echter wel voorzichtig met deze zaden omdat ze ook een laxerende werking hebben.

Je kunt lijnzaad overigens ook terugvinden in de vele slaapsupplementen die op de markt verkrijgbaar zijn. Deze wil ik je echter niet aanraden vanwege de vele risico’s en bijwerkingen.

#12: SLA

Door het eten van sla zul je sneller in slaap vallen omdat sla lactucarium bevat, dit heeft een vergelijkbare verdovende werking op je hersenen als opium.

Omdat je lichaam en geest zich beter kan ontspannen kun je sla prima eten voor het slapen.

#13: PRETZELS

Pretzels hebben een hoge glycemische index waarde waardoor je bloedsuikerspiegel en insuline kort na het eten van deze bedtijd-snack omhoog schiet waardoor je sneller in slaap valt.

Normaal gesproken wil je deze waardes goed in balans houden om stemmingswisselingen en insulineresistentie te voorkomen.

Ben je echter op zoek naar een goede nachtrust dan zorgt deze stijging in je bloedsuiker en insuline ervoor dat je sneller en meer tryptofaan aanmaakt en dus sneller zult inslapen.

PROBEER DE 7-STAPPEN METHODE INCL. WELTERUSTEN SNACKS RECEPTENBOEK

Perfect Slapen in 7 Stappen + gratis eBook Dieper SlapenIk wil je aanraden de 7-Stappen methode van slaapexpert William van der Klaauw te proberen waarbij je tijdelijk gratis het eBook ‘Welterusten Snacks Receptenboek’ krijgt.

In deze allesomvattende online slaaptraining leer je van A tot Z wat je moet doen om sneller in slaap te vallen en beter door te kunnen slapen.

Je kunt dit 120+ pagina’s tellend eBook direct downloaden waardoor je meteen aan de slag kunt met het oplossen van je slaapproblemen.

Je kunt Perfect Slapen in 7 Stappen nu 90 dagen gratis proberen, want als je niet tevreden bent krijg je gewoon je geld terug, zonder lastige vragen!

JA! IK WIL M’N SLAAPPROBLEMEN NU OPLOSSEN!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *